top of page

Äggsta glad påsk

I Ystad och på Österlen, frodas påsktraditioner med äggarullning och äggpickning. Konstrundan och konstutställningar lockar konstälskare medan Glimmingehus och Österlens museum bjuder på påskaktiviteter för alla åldrar. En äggstra färgstark påskupplevelse väntar här! 

Konstrundan

Konstrundan öppnar sina dörrar för konstälskare och bjuder in dem att utforska verk av lokala konstnärer i deras öppna ateljéer och utställningslokaler i hela östra Skåne. Se den gemensamma utställningen av östra Skånes konstnärer på Tjörnedala Konsthall innan du ger dig ut på runda.

Utgå från kartan och leta efter gula-röda vindbollsmarkörer som leder vägen till ateljéerna och utställningarna.

7 kustnära keramiker

Upptäck keramikens magi på Österlen och i Ystad, där skickliga händer och passion förvandlar lera till konstverk som förgyller vardagen. Från unika serviser till eleganta skulpturer - utforska kreativiteten av form och funktion i dessa kustnära ateljéer.

Gunnarshögs gård

Välkommen till påsken på Gunnarshögs gård! Upplev familjevisningar i produktionen och pressa din egen rapsolja i vårt minipresseri. Pyssla kaninöron och skapa rapskaniner att ta med hem. Njut av lek och rörelse på innergården med aktiviteter som hoppning i rapshavet och trampetraktorer.
För den fikasugna är kaféet fullt med gårdens godaste bakverk och mat!

Påskparad i Ystad

Gör dig redo för påskens festligheter! Klä ut dig till påskhare, påskkärring eller varför inte fixa påsksminkningen på Ystad Studios Visitor Center innan du ger dig ut på påskparaden med Sommarteatern genom Ystads historiska gator. Ta med vänner och familj och fira påsken med lekfullhet och gemenskap. Stora och små påsklovsfirare är välkomna!

Klostret i Ystad

Klostret i Ystad är en historisk plats med utställningar som vitt skilda teman och samtidigt befinner du dig på historisk mark. Nu när påsken anländer och ger hopp om våren med grönska och värme, vad passar då bättre än att samla nära och kära för att påskpyssla ihop? Ta med dig hela familjen och kom och pyssla tillsammans. Kanske fixar ni påskpyntet till påskriset eller ritar någon söt påskhare?

Det finns pyssel för stora och små kreatörer!

Ystad Studios Visitor Center

Välkomna påsken på Ystad Studios Visitor Center! Den 28 mars väntar spännande aktiviteter för hela familjen. Utforska filmens värld i kulisser från Cirkus Imago, Pax jordiska äventyr och Wallander. Låt fantasin froda och gå på workshop i ansiktsmålning. Kanske förvandlas du till en fjäril, tiger eller en påskhare?

För små äventyrare väntar en spännande påskjakt där påskägg finns gömda i våra filmkulisser. Varje ägg bär på en hemlig bokstav. Skriv ner alla bokstäver och försök knäcka koden. Lyckas du, så väntar en smaskig belöning!

Påsklovsaktiviteter på Glimmingehus

Följ med på påskvandring i Jens Holgersens mäktiga riddarborg, i vilken ni även kan lösa vårt påskquiz! I stekarehuset kan ni påskpyssla med att rista färgade ägg, samt göra ett färgglatt påskris.

Hitta fler evenemang

Våren förvandlar Ystad och Österlen till en färgsprakande oas där hela familjen kan njuta av gemensamma aktiviteter och där lokala konstnärer bjuder in till sina kreativa ateljéer. Oavsett om det är konst, kultur eller påsklovsaktiviteter som lockar så finns det en upplevelse för alla åldrar. I vår evenemangskalender hittar du ett rikt utbud av utställningar och spännande aktiviteter.

bottom of page