top of page

Keramiker & ateljéer

Upptäck keramikens magi på Österlen och i Ystad, där skickliga händer och passion förvandlar lera till konstverk som förgyller vardagen. Från unika serviser till eleganta skulpturer - utforska kreativiteten av form och funktion i dessa kustnära ateljéer. 

912 Kåseberga

912 Kåseberga

Här skapar keramiker Elna-Karin Helgesson i sin kreativa verkstad och formar sina konstverk med skickliga händer och en stor dos passion. Utforska hennes verk i det ombyggda stallet och njut av sommarutställningar på Galleri 912 med nutida konst och spännande konstnärliga möten i en charmig kustmiljö på Österlen.

Annabell Keramik

Annabell Keramik

Anna Bell är en skicklig keramiker som formger och tillverkar både stengods och Raku-keramik. Hennes stengods är robust och passar perfekt för vardagsanvändning i köket eller badrummet. I Raku skapar hon unika föremål, lite mer ömtåliga men lika vackra. Besök hennes butik på Storgatan i Simrishamn.

Handmade by Charlotta Unger

Handmade by Charlotta Unger

Charlotta Unger, keramiker, finner lycka i leran och önskar att den glädjen förmedlas till dig när du tar hennes keramik hem. I detta långsamma hantverk, Slow Art, smids former och uttryck med omsorg. Dessa fat, koppar och skålar är avsedda att följa med dig länge, och de förgylls ofta med unika gulddekorationer. Utforska hennes skattkammare av keramik och låt det unika bli en del av ditt liv.

Kajsas keramik

Kajsas keramik

Besök Kajsas keramikverkstad och butik i Kivik på Österlen, med äppelträd och havet som grannar! Upptäck både handgjorda serviser och experimentella kreationer. Från små gåvor till eleganta bröllopspresenter, allt finns här. Ta chansen att se tillverkningen i verkstaden

Keramiker Elisabeth Kajsa Palm

Keramiker Elisabeth Kajsa Palm

I ateljén skapas bruksföremål med omsorg och hantverkskunnande. Med lergods och stengods formar Elisabeth unika föremål som berikar användarens vardag. Här i verkstaden finner hon lugn och energi, och drivs av längtan efter nya idéer och former. Det är den kreativa processen som ger glädje.

Maria Liliegren

Maria Liliegren

Med kreativitet som drivkraft har Maria Liliegren utforskat lerans mångsidighet sedan sin examen. 2010 flyttade hon sin verksamhet till Ystad, öppnade en egen butik och fick glädjen att möta kunderna där. På Per Helsas gård skapas bruksföremål, konsthantverk och små unika verk där lek och kreativitet är centrala. Leran, med sin föränderlighet och levande natur, är en fantastiskt inspirerande arbetspartner.

Monica Persdotter

Monica Persdotter

Monica Persdotter skapar handgjord keramik som förgyller vardagen. Från lera till färdig produkt, följer hon en fascinerande process och föredrar stengods för dess praktiska användning. Hon experimenterar med olika leror och glasyrer för att skapa enkla, vackra bruksföremål. Med drejning, kavling och ringlande formar hon unika produkter som strålar i vardagen.

bottom of page