top of page

The family's adventure

Ystads stadsbibliotek

Ystads stadsbibliotek

Ystads stadsbibliotek, ritat av arkitekt Claes B Persson och invigt 1983, är en central mötesplats för alla åldrar. Här kan du utforska ett brett utbud av böcker och tidskrifter, delta i intressanta evenemang och workshops som inspirerar till ny kunskap och kreativitet, och njuta av en fristad för lärande och utforskande i en välkomnande atmosfär.

Bokhandeln i Ystad

Bokhandeln i Ystad

I den vackra byggnaden vid Stortorget har Ystads bokhandel funnits sedan 1800-talet. I över 180 år har läsare sökt sig hit i jakten på nya böcker och läsupplevelser. Här erbjuds allt från litteratur till kartor och spel, samt spännande författarbesök och evenemang i litteraturens tecken.

Ystads antikvariat

Ystads antikvariat

I det lilla huset längs Lilla Östergatan finner vi Ystads antikvariat. Här lockar ett brett utbud av böcker, från lokal historia till matlagning. Kärleken till litteraturen genomsyrar detta lilla hus och skapar en unik atmosfär för alla bokälskare.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center

Henning Mankells skrivna ord och hans berättelse om den fiktiva kommissarien Kurt Wallander filmatiserades under 2000-talet och lockar besökare från när och fjärran. På Ystad Studios Visitor Center kan du uppleva rekvisita och filmlokaler från både den svenska och engelska versionen av Wallander-serien.

Antikvariat Mitt i Byn

Antikvariat Mitt i Byn

Mitt i Ingelstorp reser sig det fascinerande Antikvariat Mitt i Byn. Med ett utbud av litteratur som sträcker sig flera meter upp i luften finner du böcker av alla slag: skönlitteratur, poesi och facklitteratur. Detta antikvariat är en sann skattkammare för bokälskare.

Borrby Bokby

Borrby Bokby

År 2011 utnämndes Borrby till Sveriges enda bokby enligt det internationella konceptet Booktown. Här flödar mångfalden av bokhandlare och antikvariat, tillsammans med ett imponerande utbud på över 50 000 böcker. En verklig fristad för alla bokälskare att utforska.

Antikvariat Hundörat

Antikvariat Hundörat

I bokbyn Borrby finner du Antikvariat Hundörat. Hos Hundörat sträcker sig hyllorna med böcker i alla tänkbara kategorier och smaker. Bokhandlaren själv bär på en lång erfarenhet och står redo att dela med sig av många goda råd till alla bokentusiaster.

Antikvariat Blå Kossan

Antikvariat Blå Kossan

I den gamla lanthandeln huseras nu antikvariatet som är fyllt med böcker från golv till tak. Här kan du utforska alltifrån arkitekturlitteratur till spännande deckare och mycket mer. Det är en plats där varje bok utgör en skatt att upptäcka och där den kunniga personalen står redo att guida dig bland litteraturens mångfald.

Bokhuset i Borrby

Bokhuset i Borrby

Bokhuset i Borrby är en oas för bokälskare i alla åldrar. Här möts du av ett varierat utbud av både nya och gamla böcker inom alla tänkbara genrer och prisklasser. På hyllorna finns Bokbyns alla böcker till försäljning. Dessutom anordnas spännande författarbesök och litteratursamtal regelbundet.

Simrishamns bibliotek

Simrishamns bibliotek

En mötesplats med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll. Här kan du gör allt från att låna böcker och tidskrifter till att delta i evenemang och aktiviteter. Koppla av i den avslappnande miljö och fördjupa dig i en bok, eller utforska det rika utbudet av litteratur.

Barnens bokhandel och antikvariat

Barnens bokhandel och antikvariat

Hos Barnens bokhandel och antikvariat finner du en hel butik tillägnad barn i alla åldrar och hela familjen. Med ett brett utbud av både nytt och gammalt sträcker sig sortimentet från de nyfödda och genom alla åldrar.

Simrishamns bokhandel

Simrishamns bokhandel

Simrishamns bokhandel är din destination för nya böcker, lokala författare och allt material som behövs för att förmedla det skrivna ordet. Utforska det breda utbudet och låt den kunniga personal guida dig till ditt nästa läsäventyr.

Bring the family on a year-round family-friendly adventure! From playful amusement parks to endless beaches and exciting museums - there is something here for everyone. Explore beautiful environments, meet animals up close and create memories to last a lifetime.

bottom of page