top of page

Psykisk hälsa - livets viktigaste ämne

Psykisk hälsa - livets viktigaste ämne

Föreläsningen önskar ge en grundutbildning i psykisk hälsa. Med betoning på att förstå hur den psykiska hälsan innehåller såväl psykiskt välmående som ohälsa, ljus och mörker. Tack vare att våra förfäder lyckades hitta den bästa maten och springa från det hungrigaste lejonet så har vi överlevt fram till idag. En sensitivitet för överlevnad som i dagens moderna samhälle paradoxalt nog ibland sätter krokben för oss.

Vi kan inte styra vår omvärld men vi kan påverka hur vi reagerar på och agerar i den. Det är utifrån den synvinkeln som Helena tar sig an det här ämnet. ”Min ambition är att rusta individen och medmänniskan. Så att vi utifrån den personligheten vi är, de relationer vi har och de miljöer vi vistas i, ska veta vilja och våga göra det vi behöver när situationen kräver”, Helena.

INTEGRERAD WORKSHOP

Föreläsningen integreras med en workshop där vi använder oss av innehållet in i den egna personen, vardagen och verksamheten. Tanken är att utrusta deltagarna med konkreta verktyg. Hands-on i hur vi kan värna om vårt psykiska välmående men också hantera psykisk ohälsa hos såväl oss själva som vår omgivning. Individuella arbeten varvas med gruppövningar.

Vi tackar Sparbanken Syd stiftelse som är möjliggörare för några av våra projekt och ideér

När:

lördag 1 juni

Var:

Arrangör

Häst & Lantliv AB - HorseTec of Sweden
tel: +46707906867
Epost: malin@hastochlantliv.se

Ystad Ridklubb
Bredastensvägen 30
271 7 Köpingebro

Öppettider

14:00-16:30

Det kommer att finnas möjlighet att köpa fika innan eventet börjar, samt i pausen innan workshop.
Tack till Ystad Ridklubb!

Evenemanget har varit
bottom of page