top of page

No business like showbusiness

Musikalfest med Emmi Christensson och några av Sveriges största musikalstjärnor! Musikalkonserten "No Business Like Show Business" kommer tillbaka till Ystads Teater och har med sig ingen mindre än Emmi Christensson.

mmi Christensson är en internationellt erkänd musikalartist som har haft ledande roller i flera klassiska musikaler, inklusive Maria i "West Side Story", Liesl i "Sound of Music" och Cosette i "Les Misérables". Hon är särskilt känd för sin tolkning av Christine i "Phantom of the Opera", en roll hon har spelat över 500 gånger på West End i London och på Cirkus i Stockholm.

Vi presenterar dessutom några av Sveriges mest populära musikalstjärnor - Johan Hwatz, Kim Bergkvist, Fredrik Sjöstedt och Kristina Hahne. Deras imponerande sånginsatser kommer att kompletteras med den internationellt erkända Emmi Christensson som tillsammans tolkar några av de mest älskade låtarna från musikalvärlden.

No Business Like Show Business bjuder på en unik resa genom musikalhistorien. Denna resa tar sin början med melodier från musikhistoriens allra första musikal, Teaterbåten, och sträcker sig ända till samtida musikalstorverk.

På Ystads Teater kommer du att få uppleva strålande soloframträdanden och storslagna ensembleprestationer, som tillsammans skapar en upplevelse i klass med Broadway och West End. En kväll som varje musikalälskare kommer att minnas.

EN STORSLAGEN MUSIKALFEST HELT ENKELT.

Emmi Christensson – känd från ex. Phantom of The Opera, West Side Story, Les Misérables.
Emmi är utbildad sångerska och musikalartist och har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler som Maria i West Side Story, Liesl i Sound of Music, flera uppsättningar som Cosette i ”Les Misérables”. Christine i “Phantom of the Opera” har Emmi gjort ca 500 föreställningar av både i Londons West End och i Stockholm på Cirkus. Emmi är en van konsertsångerska och har sjungit i både små och stora format. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera”, "Lotta på Liseberg" och ”Victoriadagen”.

År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son. Ni kan även ha hört Emmis röst i den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast”, där hon gjorde rösten till huvudrollen Belle.

Johan Hwatz (tenor) – känd från ex. Kristina från Duvemåla, Sound of Music, Chess.
Johan är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han har medverkat i flera föreställningar på Malmö Opera, däribland The Fantasticks, Tusen och en natt, Troll i kulisserna, Min älskade Pierrot och Andrejs längtan. Han har även medverkat i Sound of Music, Sweet Charity, Dracula och Little Shop of Horrors. Bland andra föreställningar kan nämnas Spelman på taket på Uppsala stadsteater, Kristina från Duvemåla på Cirkus samt Chess på Svenska Teatern i Helsingfors. Johan har setts i Måndag hela veckan på Wermlands Opera och i På Västfronten inget nytt på Länsteatern, Gotland. Just nu är Johan aktuell i musikalen Mathilda, som spelas på Svenska teatern i Helsingfors.

Kim Bergkvist (sopran) – känd från ex. A Little Night Music, Sweeney Todd, The Last Five Years.
Kim Bergkvist är utbildad på anrika Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har haft flera musikalroller, samt turnerat världen runt på kryssningsfartyg samt med showen Arrival The Music of ABBA. Kim har spelat Johanna Baker i Sweeney Todd på Dalateatern i Falun tillsammans med Dalasinfonietten. Ofelia i Hamlet på Kronborgs slott i Danmark. Kim har dessutom spelat Josefin i Idioterna, på Helsingborgs Stadsteater samt de kvinnliga huvudrollerna i Klippans Bruksspel, På farfars tid och Sunnerdahl på liv och död. 2015 spelade Kim rollen som Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre, London. Nu senast kunde vi se henne som Susan i TICK…TICK…BOOM! och Cathy i THE LAST FIVE YEARS. 2024 hittar man Kim på Helsingborgs Stadsteater, i musikalen Tysta Maria och pjäsen Oceanen vid vägens slut.

Fredrik Sjöstedt (baryton) – känd från ex. Anastasia, Les Miserables, Sweeney Todd.
Fredrik är utbildad vid Balettakademiens musikallinje i Göteborg. Han har medverkat i West side story i Uppsala, världspremiären av musikalen Camera på Östgötateatern, Les Miserables på Wermland Opera och på Spira i Jönköping, Something Rotten! på Wermland Opera samt gjort rollen som Benjamin Coffin lll på Växjö och Ystad Teater. På Malmö Opera har han medverkat i Skönheten och Odjuret, Sound of music, nyskrivna musikalen Dead or alive samt Anastasia. Sommaren 2023 kunde man se Fredrik på Lilla Beddinge teater där han spelade titelrollen Sweeney Todd i musikalen med samma namn. Just nu är Fredrik aktuell i musikalen Joyride (Roxette) på Malmö Opera.

Kristina Hahne (alt) – känd från ex. Cabaret, Annie, Sound of Music, Mitt om Natten.
Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001, både i musikaler, shower och olika konserter. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i ”Cabaret”, Miss Hannigan i ”Annie”, Demeter i ”Cats”, Syster Berthe i "Sound of Music, Mickie i ”Grease”, Fru Storch i "Sällskapsresan The Musical”, Marta i "Spring Awakening", Claudine i "Can-Can” och Fröken Svan i ”Mölle by the Sea” på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Det bästa Kristina vet att få jobba fram olika karaktärer och förmedla deras historia till en publik. Senast sågs hon i återuppsättningen av "Mitt om natten" på Nöjesteatern i Malmö.

Kapellmästare: Jan Erik Sääf

Övriga musiker: Olof Löfgren (piano), Kalle Magnusson (bas), Peter Fältskog (trummor)

Arrangör: Set The Stage - Entertainment


Föreställningens längd: 2,5 timme, inkl. 30 minuters paus.

När:

lördag 5 april

Var:

Arrangör

Ystads Teater AB
tel: 0411- 57 77 98
Epost: teatern@ystad.se

Ystads Teater
Sjömansgatan 13
271 43 Ystad

Öppettider

Kl. 17:00

Evenemanget har varit
bottom of page