top of page

Att ta hand om ett hus som stått tomt

Välkommen till ett seminarium om byggnadsvård och renovering av övergivna hus, ledd av Arianna Benigno från Byggnadsvårdsföreningen. Få en unik inblick i utmaningarna och möjligheterna med att återställa äldre byggnader. Ariannas erfarenhet, från ett jugendhus till att hjälpa andra med renoveringsriktlinjer, ger ovärderlig kunskap. Upptäck vikten av att bevara kulturella och historiska miljöer i dagens samhällsutveckling. Ett komprimerat tillfälle att fördjupa ditt intresse för byggnadsvård.
Vi har nöjet att bjuda in dig till ett spännande seminarium om byggnadsvård och renovering av hus som stått tomma under en längre tid. Arianna Benigno från byggandsvårdsföreningen kommer och håller i seminariet. Det kommer att vara en unik möjlighet att lära dig om de utmaningar och möjligheter som uppstår när man tar itu med att återställa och bevara äldre byggnader som varit övergivna.
Ariannas byggnadsvårdsintresse startade när hon och maken köpte en vacker jugendvilla från 1906. Det har varit givande att lära sig traditionella metoder för att vårda det gamla huset. Hennes intresse har vuxit till att inkludera forskning om de äldre Åkarp-husens historia, med fokus på både husen och deras ägare. Renoveringar har inte alltid varit fördelaktiga för husen, och nyligen har Arianna börjat hjälpa andra att hitta information om sina hus för renoveringsriktlinjer. Hon betonar vikten av att bevara kulturella och historiska miljöer trots samhällets utveckling, och anser att detta kan göras utan att riva eller förstöra. Balansen mellan bevarande och utveckling är centralt för henne.
Anmälan via mejl till melissa.nystrom@sjobo.se

När:

måndag 16 september

Var:

Arrangör

Från ödehus till drömhus och en mer levande landsbygd
tel: 0416-270 00
Epost: melissa.nystrom@sjobo.se

Stora Hotellet Tomelilla
Torget 8-10
27330 Tomelilla

Öppettider

I samarbete med Stora Hotellet Tomelilla.
17.30-19.00

Evenemanget har varit
bottom of page