top of page

A true Elton John tribute

THIS SHOW HAS NO TITLE - A true Elton John tribute En fantastisk föreställning och succé!! ”Jonas tolkningar är magiska! ” säger Janne Schaffer. Missa inte detta musikaliska glädjepiller med fokus på total hyllning och vördnad för Sir Elton Johns musik. Jonas har med sig några av Sveriges bästa musiker på scen.

Tillsammans med Sveriges bästa musiker bjuder Jonas Gideon på en konsert med fokus på total hyllning och vördnad för Sir Elton Johns musik. Allt från de stora balladerna och de rockiga superklassikerna till de lite mer okända för den inbitne Elton-nörden. Ko
Ta fram glittret, paljetterna, huvudbonaderna, brillorna, de högsta av klackar, det största av leenden och kom och dansa, sjung och njut av en kväll ni aldrig kommer att glömma.

I över fem decennier har Elton John varit aktiv som artist. Han har komponerat flera av världshistoriens absolut största och mest älskade låtar, har ständigt turnerat världen över och är än idag hyperaktuell, bland annat genom uppmärksammade och lyckade samarbeten med andra världsartister som inte ens är hälften så gamla som han själv. I juli 2023 gjorde han sin sista konsert i Sverige.

1984 föds Jonas Gideon. Han växer upp med musiken i sina föräldrars skivsamling och framförallt Elton John. Jonas börjar som liten grabb att lära sig spela och sjunga Eltons låtar. Av en slump träffar han Elton strax före dennes konsert på Ullevi i Göteborg 1998 och blir besatt. Han lär sig närmare 200 låtar och genom åren har han sett Elton live 14 gånger. Tack vare Elton John valde Jonas att bli professionell musiker och sångare. Han har sedan dess spelat med stora delar av Sveriges artistelit såsom Molly Sandén, Jennifer Brown, Carola, Victor Norén, Janne Schaffer mfl. Efter att ha jobbat som musiker i 20 år var det så dags för Jonas att dra igång
”THIS SHOW HAS NO TITLE - A true Elton John tribute".
Premiär på Lunds Stadsteater i november 2023. Slutsålt och responsen var enorm.

Janne Schaffer säger:
”I början av 1970-talet hade jag den stora äran att få lyssna till en ung Elton Johns första framträdande på Kårhuset på Holländargatan i Sthlm och hela konserten gick rakt in i mitt hjärta. Att över 50 år senare få återuppleva dessa fantastiska låtar med Jonas Gideon blev ju helt överväldigande. Jonas tolkningar är magiska! ”

Se filmklipp här: https://youtu.be/Geeve-StMnA?si=1_9JobaKbCT8tR2q

Band:
Jonas Gideon (piano/sång)
Lars Olsson (trummor/kör)
Per Björling (bas/kör)
Magnus Josephson (gitarr/kör)
Jonas Öijvall (keyboards)

Ta fram glittret, paljetterna, huvudbonaderna, brillorna, de högsta av klackar, det största av leenden och kom och dansa, sjung och njut av en kväll ni aldrig kommer att glömma.

Föreställningens längd: 2 timmar inkl. paus.

När:

onsdag 23 april

Var:

Arrangör

Ystads Teater AB
tel: 0411- 57 77 98
Epost: teatern@ystad.se

Ystads Teater
Sjömansgatan 13
271 43 Ystad

Öppettider

Kl. 19:30

Evenemanget har varit
bottom of page