top of page

upplev vintern

Upplev vinterns förtrollning i Ystad och på Österlen! Denna årstid förvandlar destinationen till ett vinterlandskap med en krispig luft som omsluter omgivningen. Strosa runt i den magiska atmosfären på julmarknader bland lokala delikatesser och hantverk, och förtrollas bort av de musikaliska tonerna från julens körer som fyller luften.

Jul på landet

Upplev julens magi i Rynge! Njut av en mysig stund med kransbindning, trekamp, hästridning, glögg, julkakor, korvgrillning och pepparkakspyssel. Barnen kan dekorera utegranen och dansa runt den. Den riktiga tomten kommer på besök för att prata med barnen om deras önskningar. Tomten bjuder på stämningsfull sång och tar emot önskelistor. Ta med familj, grannar och vänner. Varmt välkomna!

Datum 26/11

Invigning av julen i Ystad

Upplev en magisk julinvigning på Stortorget i Ystad! Klockan 18.00 inleds kvällen med ett invigningstal. Därefter får du njuta av stämningsfull musikunderhållning och teaterframträdanden. Höjdpunkten är tändningen av den ståtliga granen, vars gnistrande ljus sprider julglädje genom hela staden. En oförglömlig start på julen!

Datum 28/11

Julmarknad på Brick

Upplev en sagolik julstämning på BRICK Österlens gård under årets julmarknad! Njut av en härlig mix av lokala utställare, där du kan fynda unika julprodukter. Caféet frestar med läcker mat, fika och varma drycker i juliga smaker. Butiken lockar med både här- och närtillverkad inredning. En fulländad dag med julmys och lokala upplevelser!

Datum 9-10/12

Julmarknad på högestad

Upplev Ystads IF Handbolls traditionella julmarknad på Högestad. Ge dig hän åt en förtrollande atmosfär där du kan utforska en rik mångfald av konsthantverk, njuta av läckerheter från lokala producenter och upptäcka spännande utställare.  En färgsprakande och smakfull julupplevelse!

Datum 25-26/11

Upptäck fler evenemang

Vintern omfamnar Ystad och Österlen, och destinationens förtrollande landskap och snöklädda gränder inbjuder till magiska scener, toner av julmusik och färgsprakande vinterhändelser.

 

Utgå från dina egna intressen och utforska det mångfaldiga utbudet av vinterevenemang i evenemangskalendern. 

Luciavesper i Sankta Maria kyrkan

Den 13 december blir Sankta Mariakyrkan fylld av en förtrollande musikalisk stämning när tåget av tärnor och stjärngossar, följd av Lucia själv, gör sitt intåg. Atmosfären är laddad när ljusen glimtar och sångerna fyller luften, och kyrkan blir en magisk plats där tradition och gemenskap förenas i ljuset av luciatågets sken.

Datum 13/12

bottom of page