top of page

Picknick i det fria

Gislövshammar

Gislövshammar

Njut av en härlig picknick i Gislövshammar på Österlen med vackra landskap och lugn atmosfär. Sprid ut filten vid havet eller under skuggan av grönskande träd och låt dig omfamnas av den friska havsbrisen och njut av en avkopplande stund i naturen.

Det är den perfekta platsen för att njuta av en picknick och en stunds avkoppling.

Gyllebosjön

Gyllebosjön

Gyllebosjön är en av sydöstra Skånes vackra sjöar, omgiven av lummiga bokskogar och vidsträckta naturbetesmarker i söder. Det är en perfekt plats för en avkopplande picknick i naturen. Vid den familjevänliga badplatsen finns både grunt och djupt vatten samt en brygga för enkel åtkomst. Ta med din picknickkorg och njut av maten vid sjöns strand, omgiven av lugnande natur och vacker skog.

Haväng

Haväng

Njut av en minnesvärd picknick vid reservatet Haväng och Vitemölla strandbackar där det storslagna landskapet möter Östersjöns brusande vågor.
Sprid ut filten på sanddynerna eller under tallarnas skugga och avnjut en enkel måltid med lokala delikatesser. Lyssna till fågelsången och låt dig omfamnas av den friska havsbrisen för en harmonisk och avkopplande upplevelse.

Impan naturreservat

Impan naturreservat

Naturreservatet Impan, beläget mellan Gladsax och Gröstorp i Simrishamns kommun, är en fantastisk plats för en picknick med enastående utsikt. Här möts besökare av ett slående landskap med sina spår av gruv drift, vilket ger en unik och intressant miljö. Njut av en lugn stund i naturen med en picknick och upplev den magnifika panoramautsikten över landskapet.

Lilleskog strand

Lilleskog strand

Lilleskog är en populär destination med sin trivsamma natur precis vid havet. Här är det omväxling mellan tät skog och öppna marker, där upptrampade stigar bildar ett gångstråk. För den badsugna är platsen perfekt! Lilleskog erbjuder även möjlighet till att grilla och bänkar och bord.

Rådhusparken Ystad

Rådhusparken Ystad

Rådhusparken är en fridfull oas belägen centralt i Ystad och är perfekt för en avkopplande picknick utomhus, där det även finns tillgång till picknickbord.

Samla dina nära och kära för en trevlig stund i det gröna. Efter maten kan ni ta en promenad uppför gågatan, spela några utomhusspel i parken eller bara luta er tillbaka och ta in den lugna atmosfären.

Sandhammaren

Sandhammaren

Sandhammaren på Österlen är en av Skånes populäraste stränder, känd för sin fina sand och stora strandytor. Det är perfekt för en picknick på varma sommardagar eller en promenad bland dynerna och tallskogen.
Packa något gott att äta och beger er ut på en upptäcktsfärd i det fina landskapet och njut av vad platsen har att erbjuda.

Vårhallen

Vårhallen

Vårhallen norr om Simrishamn är en idealisk plats för en picknick där det finns tillgång till både grillplats och sittplatser. Här kan du ta med din hund och njuta av en måltid vid havet. Utforska de dramatiska klipporna och det blåa vattnet. Det är också ett hundbad, så din fyrbenta vän kan också ta ett dopp. En perfekt plats för en avkopplande utomhusupplevelse i vacker natur.

En picknick är en enkel och härlig utomhusaktivitet. Ta med en korg fylld med lokala godsaker och bege er till en vacker plats utomhus. Slå er ner på filten och avnjut maten i naturen med familj och vänner och skapa en avkopplande och trevlig stund i det fria. 

bottom of page