top of page

upplev hösten

Upplev höstens magi i Ystad och på Österlen! Denna årstid omvandlar destinationen till skördens oas med gårdsbutiker som lockar med färska delikatesser och trädgårdar som klär sig i en palett av rostiga nyanser. Utforska det fantastiska landskapet genom Skåneleden, cykelleder och vandringsstråk – välkommen till höstens paradis!

Äppelmarknaden

Äppelmarknaden i Kivik är en glädjefylld hyllning till det svenska äpplet. Varje marknadsdag är en festlig stund dedikerad åt detta älskade symbol för svenskt jordbruk. Här kan du inte bara beundra de konstnärliga äppeltavlorna, utan även njuta av smaker och köpa en mångfald av svenska frukt. Dessutom kan du lyssna på liveartister som underhåller på scenen och utforska det rika utbudet av svenskt konsthantverk.

 

Äppelmarknaden erbjuder en unik upplevelse som förenar kultur, natur och smaker på ett alldeles särskilt sätt

naturutflykten

Utforska Österlen, där det flacka och böljande landskapet alltid bjuder på storslagna vyer. Här kan du skapa din egen äventyrsdag beroende på ditt humör och vädret. Välj en kustnära utflykt för ett uppfriskande dopp eller vandra genom färgsprakande lövskogar när höstvindarna kommer. Skåneleden erbjuder många olika vandringsetapper med valfri längd och svårighetsgrad. Om du föredrar cykling, följ Sydkustleden och Sydostleden som leder dig genom vackra omgivningar.

Österlen lyser

Österlen lyser som starkast när hösten är som mörkast. Österlen Lyser erbjuder ett omfattande program fullt av konst, mat och spännande evenemang. Här kan du fördjupa dig i konstvärlden, avnjuta läckerheter från lokala kök och delta i en mängd olika evenemang. Upplev musikaliska höjdpunkter, inspirerande konstutställningar och besök öppna ateljéer för en unik kulturell upplevelse.

Trädgårdsäventyr

Upptäck en mångfald av grönskande paradis och trädgårdsäventyr i Ystad och på Österlen. Oavsett om du är en trädgårdsentusiast, en naturälskare eller bara söker en fridfull flykt från vardagen, finns det en trädgård här för dig. Från engelsk elegans till medelhavsinspirerad prakt och ekologiska odlingar erbjuder dessa trädgårdar en palett av färger och dofter som följer säsongens skiftningar.

 

Utforska och njut av den grönskande skönheten som omger Ystad och Österlen under hösten.

Skördetid på Österlen

Skördetid på Österlen är en tid då skörden av fälten och odlingarnas rika råvaror hyllas. Upplev gemensamma skördeevenemang, matupplevelser, kulturella händelser och hantverk. Utforska gårdsbutiker med färska delikatesser, gå på guidade mat- och naturvandringar, smaka på läckerheter och delta i prova-på-aktiviteter. Upptäck kaféer, restauranger och boenden som tar dig in i skördetidens atmosfär och njut av musikevent, föreläsningar och konstutställningar.

bottom of page