top of page

Familjens äventyr

Ta med familjen på ett familjevänligt äventyr året runt! Från lekfulla nöjesland till oändliga stränder och spännande museer - här finns något för alla. Utforska vackra miljöer, träffa djur på nära håll och skapa minnen för livet. 

Autoseum

Autoseum

En av Simrishamns stoltheter och ett av Europas förnämsta bilmuseer med rariteter från tidigt 1900-tal och framåt. Ni hittar även scootrar, MCs, helikoptrar och mycket mer.

Här finns också både ett musikmuseum och ett stort leksaksmuseum och utställningar om modellflyg, svensk bilsporthistoria med fordon från skilda epoker och en separat utställning om Stefan ”Lill-Lövis” Johansson. Missa inte heller Las Vegas-avdelningen!

Glimmingehus

Glimmingehus

Glimmingehus är Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Den började byggas 1499, när Skåne var danskt, av riddaren Jens Ulfstand. Befäst för att motstå fiender finns vallgrav, vindbrygga och hål för att hälla het tjära över motståndarna! Mycket välbevarad är borgen nu ett levande museum med medeltida kök, många spännande arkeologiska fynd och butik. På sommaren kan besökare ta del av guidade turer och medeltidsinspirerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Gunnarshögs gård

Gunnarshögs gård

Här finns under hela året aktiviteter för alla åldrar. Café och butik, affär och traktorer för barnen att leka med eller gå på en gårdsvisning. Besök det populära rapshavet och Ebbe och Vera, gårdens hund och katt önskar ofta alla välkomna och blir gärna klappade.

Naturum Stenshuvuds nationalpark

Naturum Stenshuvuds nationalpark

Landskapet är mycket varierande med blommande ängsmark där det sommartid går betande kor. Här finns också rik lövskog, och långgrunda stränder. De som orkar gå upp för det 97 meter höga berget Stenshuvud belönas med en fantastisk utsikt över Hanöbukten.

Naturum är parkens besökscentrum. Här finns en utställning om nationalparken och dess djur och natur med lättlästa texter och här hittar barnen mycket att göra så som tipspromenad, målarbord och sagohörna.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center

Här kan barnen spela in film i animationsstudion och göra filmeffekter på riktigt. Du kan träffa karaktärer och se scenografi från flera populära barnprogram. Upplev inspelningsmiljöer från Wallanderfilmerna. Stig in i hans hem, sitt i hans fåtölj, och varför inte prova hans kavaj! Utforska Nybergs Labb och använd ditt och dina vänners sinnen och samarbetsförmåga när ni ska lösa ett fall bland rök, oväntade ljud och blixtrande ljus. Och blod…

Ystad djurpark

Ystad djurpark

Med över 80 arter kan nyfikna upptäckare få uppleva allt från vandrande pinnar till pytonormar, kameler och älgar, många på klappvänligt nära håll. Med tre restauranter, sju lekplatser och två pooler erbjudes du möjligheter till oräkneliga spännande upplevelser. Välkommen till en rik flora och fauna på den öppna slätten, redo att fascinera och glädja besökare i alla åldrar.

bottom of page