top of page

Trettonaftonskonsert

Marinens Musikkår presenterar Agnes Auer. Sedan 1994 har Marinens musikår inlett det nya året med en sprudlande konsert på Ystads teater. Det nya året 2024 är inget undantag och med på scenen har de sopranen Agnes Auer.

Agnes Auer har medverkat i många operor och konserter. Våren 2023 var hon solist i Norrköpings Symfoniorkester i Bachs "Johannespassion" m.fl.
Sommaren 2023 medverkade hon i nypremiären av operan om Dan Andersson - Vildmarkspoeten.

Efter pandemin har hon också hunnit medverka i Kungliga Operans uppsättning av "Ariadne auf Naxo"s och Folkoperans kritikerrosade "Ålevangeliet"


Vid sin debut med Norrköpings Symfoniorkester skrev Norrköpings tidningar:

"Agnes Auer står för några av kvällens höjdpunkter. Med sin lyriska sopran visar hon prov på inlevelse och variation. Vilken fröjd att få lyssna till hennes breda register och honungslena stämma när hon lugnt växlar mellan vitt skilda genre. Sällan hör man en klassiskt skolad röst så gott mäkta med musikalgenrens mer pregnanta sångstil som i "Gabriellas sång" framförd i duett med skickliga Ellen Andersson som står för mer jazziga ingångar".Marinens Musikkår består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker och är stationerad i världsarvsstaden Karlskrona. Musikkåren har anor sedan 1680-talet, och har verkat i obruten linje sedan dess.Marinens Musikkår genomför varje år ca 150 framträdanden genom medverkan vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter.

Musikkåren har en omfattande konsertverksamhet tillgänglig för allmänheten, där repertoaren spänner brett över olika blåsmusikgenrer och riktar sig till olika målgrupper, allt för att möta en ny publik.

Med sin långa tradition och musikaliska arv är Marinens Musikkår en viktig ambassadör för militärmusikens bevarande och utvecklande. Musikkåren har kontinuerligt samarbete med etablerade dirigenter och solister, och med sin erkänt höga internationella nivå, är Marinens Musikkår idag en av de ledande ensemblerna av sitt slag i världen.

När:

torsdag 4 januari

Var:

Arrangör

Ystads Teater AB
tel: 0411- 57 77 98
Epost: teatern@ystad.se

Ystads Teater
Sjömansgatan 13
271 43 Ystad

Öppettider

16:00

Evenemanget har varit
bottom of page