top of page

Tolstoy och Buczek med Claes Crona Trio

Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek är idag två av Sveriges främsta jazzsångerskor. De möttes för 10 år sedan och fann varandra direkt i humorn, musiken och vänskapen. Nu får de äntligen tillfället att sjunga tillsammans.

Vivian och Viktoria är båda bosatta i Malmö där de umgås regelbundet som nära och goda vänner vid sidan om musiken. Viktoria ursprungligen från Uppsala och Vivian från Malmö. Det mest utmärkande och gemensamma för Vivian och Viktoria är att de båda dynamiska och färgstarka sångerskorna besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom oavsett vilken stil, tempo eller dynamik de slänger sig in i. Med bluesen, soulen och swingen som huvudsakliga grundpelare.

Två naturliga begåvningar som tar plats på scen och publiken med storm.

Claes Crona har spelat och turnerat med väldigt många internationella och svenska musiker under många år. Putte Wickman, Arne Domnérus,”Toots” Thielemans Lill Lindfors, Svante Thuresson, Benny Goodman, Harry “Sweets” Edison, Stan Getz, Scott Hamilton, Stacey Kent, Veronica Swift, Anita O´day, Abbey Lincoln med flera.

Claes med trio har gjort ett stort antal CD/LP skivor med flera av de uppräknade artisterna. Senast med Svante Thuresson (FOUR), Scott Hamilton(AMERICAN STANDARDS) och tidigare med Viktoria och Vivian.

Föreställningens längd: 2,45 inkl paus

När:

måndag 2 oktober

Var:

Arrangör

Ystads Teater AB
tel: 0411- 57 77 98
Epost: teatern@ystad.se

Ystads Teater
Sjömansgatan 13
271 43 Ystad

Öppettider

19:00

Evenemanget har varit
bottom of page