top of page

Threads of Empowerment

Threads of Empowerment
Invigning 1 juli kl 13-16

Sommaren 2023 presenterar Rikstolvan två soloutställningar av konstnärerna Salad Hilowle och Samaneh Roghani.
Utställningarna pågår till den 12 aug.
Öppet tis-lör kl 12-17

Entré:
Vuxna 120:-
Tonåringar/studenter 75:-
Barn t.o.m. 12 år gratis

Salad Hilowle arbetar i en mängd olika medier. Han är främst känd för sina hyllade videoverk, som presenteras i film- och konstsammanhang, men han arbetar också med fotografi, skulptur, performance och installation. Med sällsynt känslighet och precision använder han en forskningsbaserad metod som lyfter fram bortglömda eller dolda berättelser i konsthistorien och populärkulturen. I sin konst har Hilowle ofta undersökt hur afrosvenskar har representerats i kulturhistorien. Genom att undersöka arkivhandlingar spårar Hilowle förbisedda ämnen och berättar deras historier.
I sin utställning på Rikstolvan visar Hilowle ett antal videoverk.

Samaneh Roghani väver samman personliga berättelser med universella berättelser om människor som kämpar för ett bättre liv. Det finns opposition, motstånd och migration som möts av rädsla, förtryck och förföljelse.
Roghani använder sig av en mängd olika medier och tekniker för att uttrycka sig och väver samman sina personliga erfarenheter genom att införliva självporträtt i själva strukturen i sina verk. Med fokus på installationer som ger publiken en multisensorisk upplevelse genom att kombinera visuella, auditiva och taktila element skapar Roghani kraftfulla upplevelser som ger en bättre förståelse för förhållandena i våra samtida samhällen.
I sin utställning på Rikstolvan visar Roghani tre olika installationer.

Utställningarna visas t.o.m. den 12 augusti 2023.

När:

från fredag 30 juni
till fredag 11 augusti

Var:

Arrangör

Rikstolvan
tel: 0735919136
Epost: info@rikstolvan.se

Rikstolvan
Rikstolvan 34
272 92 Järrestad

Öppettider

Tisdag - Lördag kl 12.00 - 17.00

Evenemanget har varit
bottom of page