top of page

Sverige medeltida landskapslagar

Kunskap , humor och musik möts i en sällan sedd blandning! Foto: Alice & Molly Andersson (CC BY)

Medeltida juridisk historia – varför har ingen redan gjort en musikal om det här? Detta grubbleri har plågat systrarna Andersson, AKA Två Otrevliga Flickor i åratal och nu är Sveriges Medeltida Landskapslagar – The Musical äntligen ute på vägarna.

En man ramlar ner från en mast, på en annan man och båda dör. Ett par vill viga sig, men dom har med sig otroligt fula ljus. En kvinna sitter på en svängelgrind och låter som en gök. Men vems fel är det, och hur fel är det att det hände? Det är eviga moraliska spörsmål som detta som nu äntligen tas itu med ordentligt. Teologer, sociologer, anarkister, ja hela kavalleriet kallas in för att take a long hard look at rättssystemet och om det är bra eller fånigt eller både och.

Självklart kommer Anderssons att ta sig an den medeltida juridik-historien i folkmusik-musikal-form, eftersom det är det enda rätta. Med sig i denna föreställning har dom också den eminenta och laglydiga Lovisa Lindgren på dragspel.

Föreställningen ges i borgens stora sal och är 1,5 timme lång plus paus. Biljetter förbokas online. Pris: 180 kr. Arrangemanget genomförs i samarbete med Studieförbundet Bilda.

När:

lördag 3 juni

Var:

Arrangör

Glimmingehus
tel: +46 (0)72 702 59 90
Epost: glimmingehus@raa.se

Glimmingehus
Borgsvägen 6
27656 Hammenhög

Öppettider

Kl 19:00 - 20:00

Evenemanget har varit
bottom of page