Soppteater på Ystads Teater
Under 70- och 80-talet var Johnny köksansvarig för Nobelmiddagarna i sammanlagt 11 år. I samband med det fick Johnny Nobelstiftelsens guldmedalj för sina insatser. Johnny Johansson har varit med som konferencier i Köksskolan på Passion För Mat sedan start. Som kock brinner Johnny för att bevara och utveckla traditionell klassisk mat.
Johnny drev också gourmetrestaurangen Wärdshuset Lassa Maja i Stockholm under 80- och 90-talet. På torget utanför Wärdshuset skapade han sommarteater tillsammans med bl.a Börje Ahlstedt. Han bidrog till boken ”Till bords med Strindberg” genom att utifrån originalrecept anrätta Strindbergs favoriträtter. Johnny har också varit med kocklandslaget och deltagit i mat-OS, samt tävlat i Årets Kock och vunnit tävlingen Årets Nationalrätt och också fått utmärkelsen Årets Werner.
Idag är Johnny verksam på båten M/S Molly i Stockholm sedan 12 år tillbaka. Efter en vändpunkt ( han kom på att han hade en ofullbordad dröm) har Johnny målat tavlor. Han ställer ut, och fortsätter att kombinera målad konst med matkonst. Tänk att vi har oanade talanger! Drömmar kan blir verkliga. Johnny berättar om hur allt hänger ihop!
När:
tisdag 12 november
Var:
Arrangör
Ystads Riksteaterförening
tel: 0761610727
Epost: ystad@riksteatern.se
Ystads Teaters Teatercafé
Sjömansgatan 13
27143 Ystad
Öppettider
Teatercaféet öppnar 11.15 och soppan serveras från 11.30
Klockan 13.00 är presentationen klar.