top of page

Skapa en papperslykta med Tó Quintas

Tisdagen 10 april kl. 13–15.00 håller konstnären Tó Quintas en workshop på Ystads konstmuseum där du kan göra en egen papperslykta. Papperslyktor är en populär dekoration vid festivaler i hela världen, framförallt i Asien och ofta kopplat till vintersolståndet.

I Stora ateljén på konstmuseets entrévåning finns det rispapper, pinnar och annat material att skapa med. Med hjälp av färgpapper i olika mönster kan du skapa en lykta inspirerad av soliga tider för att använda under de stunder då vi saknar solen mest.
Workshopen är gratis och passar för alla åldrar. Barn mellan 8–12 år kan deltatillsammans med en vuxen. Antal deltagare är begränsat till 15 personer.

Workshopen hålls av konstnären Tó Quintas som är baserad i södra Portugal och som tillbringar vecka 15 på ett konstnärsresidens i Ystad. Workshopen hålls på engelska med språkstöd på svenska.

ANMÄLAN sker med ett mail till konstmuseet@ystad.se, meddela antal personer och ålder (barn/ung/vuxen).

Evenemanget är en del av det internationella konstprojektet SUNPLUGGED, som är initierat av ArQuente, Transversal Project och Basso Profilo och finansierat av Kreativa Europa, Kulturrådet, och Region Skåne. Projektet genomförs i samarbete med Ystads kommun och Ystads konstmuseum.

När:

tisdag 9 april

Var:

Arrangör

Ystads Kommun
tel:
Epost: kristina.erlandsson@ystad.se

Konstmuseet i Ystad
Sankt Knuts torg
271 42 Ystad

Öppettider

Tisdagen 10 april
kl. 13–15.00

Evenemanget har varit
bottom of page