top of page

Skapa cyanotypi-magi med Kah Bee Chow

Onsdagen 11 april kl. 13–15.00 kan du komma och prova på cyanotypi i en workshop med konstnären Kah Bee Chow.

Cyanotypi är en lätt och lekfull fotografisk teknik som härstammar från 1800-talet och som historiskt har använts för att kopiera ritningar, göra bilder på växter och för att framkalla fotografiska negativ.
I Stora ateljén på konstmuseets entrévåning finns det cyanotypi-papper och annat material som behövs. Lägg ut saker på de preparerade pappren och skapa fotografiska bilder med hjälp av solens ljus! Processen tar 20–40 minuter. Medan du väntar på att solljuset ska göra sitt jobb eller på att konstverket ska torka kan du lära dig mer om cyanotypins användningsområden och den fascinerande kemin bakom processen.

Workshopen är gratis och passar för alla åldrar. Barn mellan 8–12 år kan delta tillsammans med en vuxen. Antal deltagare är begränsat till 15 personer.

Workshopen hålls av Kah Bee Chow som är baserad i Malmö och som tillbringar vecka 15 på ett konstnärsresidens i Ystad. Workshopen hålls på engelska med språkstöd på svenska.

ANMÄLAN sker per mail till konstmuseet@ystad.se, meddela antal personer och ålder (barn/ung/vuxen).

Evenemanget är en del av det internationella konstprojektet SUNPLUGGED, som är initierat av ArQuente, Transversal Project och Basso Profilo och finansierat av Kreativa Europa, Kulturrådet, och Region Skåne. Projektet genomförs i samarbete med Ystads kommun och Ystads konstmuseum.

När:

onsdag 10 april

Var:

Arrangör

Ystads Kommun
tel:
Epost: kristina.erlandsson@ystad.se

Konstmuseet i Ystad
Sankt Knuts torg
271 42 Ystad

Öppettider

Onsdagen 11 april
kl. 13–15.00

Evenemanget har varit
bottom of page