top of page

Med arbetsnamnet luft och vatten

Schhh består av ljudkonstnärerna och kompositörerna Ann Rosén och Sten-Olof Hellström som sedan 1980-talet samarbetat med olika konst- och musikprojekt runt om hela världen. Sedan 2016 är de verksamma i Östra Hoby där de driver plattformen Schhh (https://schhh.se) med produktion, scen, skivbolag, bokförlag och residensverksamhet. 
 
 
Sten-Olof Hellström
f 1956 Stockholm

2013 firade Sten-Olof 30 år som yrkesverksam tonsättare professional composer med att doktorera vid University of Huddersfield, UK (PhD in composition) avhandlingen heter ”Algorithmically-driven synthesis and feedback system: an investigation into the aesthetic and technical processes in my compositional practice ”. Hans musik har framförts vid konserter, festivaler radio utsändningar runt hela världen.


På senare år har Sten-Olof arbetat med projekt som spänt över ett stort område men alla har haft musik som gemensam nämnare. Ljudexkursioner i Stockholms Skärgård är ett sådant exempel där han tillsammans med Ann Rosén genomförde EAM konserter, workshops och presentationer i Sthlms skärgård med en segelbåt som plattform.
Sten-Olof delar sin mellan att komponera och att framträda som live-elektronikmusiker. Han spelar oftast i olika duos tillsammans Ann Rosén, Jakob Riis, John Bowers och Lars Bröndum. Sten-Olof ger även Masterclasses i komposition oftast i Storbritanien och Eire (Irland).
Sten-Olof komponerar både elektroakustisk musik för akustiska instrument, just nu arbetar han med nya verk för Lisa Ullén (piano) och Jörgen Pettersson (saxophone).
 
 
 
Ann Rosén 
f 1956, Hörnefors.
 
Ann Rosén (f 1956) konstnär, kompositör och performer.
Efter sin MFA 1988 vid Konstfack har Ann Rosén varit yrkesverksam som konstnär. Tidigt i sin karriär började hon intressera sig för att använda ljud som material och sedan 1990-talet ligger det konstnärliga fokuset på ljudkonst och musik.
 
Ann Roséns verk har visats/framförts på bland annat Konst Akademien, Kungliga Operan, Moderna Muséet Stockholm och South Bank London. 
Roséns konstnärskap innefattar sociala skulpturer, koreografiska verk, rumsliga gestaltningar, ljudkonst, körverk, ljudinstallationer, video, skulpterad tystnad, performance och konstmusik. 
I sin konstnärliga process utforskar hon mellanmänskliga relationer och våra relationer till omvärlden. Hennes konst kan beskrivas som konsekvensen av en handling. 
 
På senare år har Ann Rosén fått stor uppmärksamhet för projektet Drawing Sessions, där hon ritar med ledande grafit kopplat till datorer, som skapar musik momentant i stunden, medan hon ritar. 
Som kompositör har Ann Rosén skrivit konstmusik för både små och stora ensembler, som hennes egen orkester The Barrier Orchestra. Det kommer främmande, är ett nordiskt samarbete med som framfördes live i Östra Hoby i juni 2021. Rosén är också en av upphovspersonerna till Syntjuntan, en trio kompositörer som under ett tiotal år tillsammans med publiken sydde syntar för att sedan framföra elektroakustisk musik på dem. 
I augusti 2023 kom Ann Roséns bok ”Recycling the Work Process” som beskriver hennes konstnärliga process i form av ett grafiskt partitur.


Konserten görs med stöd av Musik i Syd.
 
https://www.youtube.com/@ann_rosen
https://www.instagram.com/ann.rosen/
https://storabarriarorkestern.se/
https://annrosen.se/
https://schhh.se/ 

När:

tisdag 16 juli

Var:

Arrangör

Östra Skånes konstnärsgrupp
tel: 46 (0)414 260 80
Epost: info@oskg.se

Tjörnedala Konsthall
Tjörnedalavägen 40, Baskemölla
27294 Simrishamn

Öppettider

17 juli kl 14.00

Evenemanget har varit
bottom of page