top of page

Mando Diao: Strövtåg i Hembygden

Mando Diao: Strövtåg i Hembygden är en alldeles unik konsertkväll där bandet återkopplar till sina rötter. Dessutom är Wilmer X med på kvällen på Christinehof Slott!

För Carl-Johan Fogelklou, basist och en av ursprungsmedlemmarna i Mando Diao, kan man verkligen säga att Christinehof, platsen för sommarens evenemang, är ett strövtåg i hembygden. Platsen utstrålar både magi och känslan av hem. Som barn spenderade CJ mycket tid på sin gudfar Carl Pipers slott.

”Vi satt ofta i parken och åt blåbärspannkaka med min farmor, åkte på vildsvinssafari, vandrade runt i slottets alla rum medan pappa berättade om alla möbler och var dom kom ifrån”

Men en sak stack ut för CJ, musiken. Som 3-åring upplevde han sin första konsert på just Christinehof, Sven-Bertil Taube uppträdde en vacker sommarkväll framför slottet 1983. 1990 var det dags igen, Rocktåget! Kanske var det någonstans här som fröet såddes? Kanske skapade just denna plats drömmen om att få spela och utrycka sin kreativitet genom musiken. Kort därefter blev tennisracket en gitarr, rapsfälten utanför CJ´s föräldrars hus blev publik. De skånska fälten blev Woodstock 1969. Alla somrar blev the summer of love. Drömmen var så stark och önskan så stor. Och en dag i ett garage i Borlänge så blev drömmen sann. Mando Diao har lagt många mil bakom sig under sina 22 år av turnerande och skapande, därför blir det en extra stark upplevelse att få svänga ner i den vackra allen, ner mot slottet där allt en gång började för CJ.

”Att få ställa sig just på den här platsen som gett mig så mycket, att få spela för min pappa och Calle uppe i himlen just på Christinehof går liksom inte att beskriva. Det är med stor vördnad och tacksamhet som jag inser att min dröm går i uppfyllelse, en dröm jag haft sen jag var 10 år, tack för att jag får komma hem till Christinehof och spela för er”

När:

torsdag 18 juli

Var:

Arrangör

Live Nation
tel:
Epost: info@livenation.se

Christinehof Slott
Kristinehov Kronhjorten 101
273 57 Brösarp

Öppettider

Dörrar: 17.00

Evenemanget har varit
bottom of page