top of page

Mama Shakers

Dynamiska Mama Shakers från Paris frammanar ett amerikanskt 1920- och 1930-tal med New Orleans-jazz, swing och blues i ung tappning.

Bandet har funnits i sju år – det bildades 2016 av Angela Strandberg med målet att sprida traditionell jazz till en ung publik. Inspirationen hämtar Mama Shakers i den tidiga amerikanska jazzen, också musiken som spelades av tidens ”jug bands” på till exempel kannor och tvättbrädor.

Angela Strandberg växte upp i en musikalisk familj i Malmö – hennes föräldrar är jazzmusikerna Kiki Desplat och Paul Bocciolone Strandberg, som 2019 spelade på jazzfestivalen i Ystad. Hon började spela piano och trumpet som barn och införlivade tidigt tvättbrädan i sin musikaliska repertoar. Sedan flera år bor hon i Paris, där hon innan hon bildade Mama Shakers studerade bebop.

Mama Shakers har fått flera utmärkelser och turnerat flitigt i Europa. Bandet har släppt två album. ”Cannibal Rhythm” (2020) innehåller bland annat spåren ”I Want to Be Bad”, ”Weed Smoker’s Dream” och en mycket livfull tolkning av den smittsamma steppklassikern ”Happy Feet”, som skrevs av det produktiva låtskrivarparet Milton Ager och Jack Yellen 1930.

En konsert med Mama Shakers är en underhållande och imponerande scenshow som bjuder på härlig och glad musik, dans och harmonisk stämsång, allt framfört av energiska och skickliga musiker.

När:

tisdag 1 augusti

Var:

Arrangör

Ystad Sweden Jazz
Epost: info@ystadjazz.se

Solhällan
Parkgatan 5
276 40 Löderup

Öppettider

Onsdag 2/8 19.00

Evenemanget har varit
bottom of page