top of page

Lunchvisning

Fredag 26 januari kl. 12.30
Lunchvisning av utställningen JAG ÅNGRAR ALLT! (Leif Eriksson 1939—2019) som visas på konstmuseets tredje våning. Fri entré fredagar okt - mars.

Konstnären Leif Eriksson var en central gestalt inom den svenska konceptkonsten. Nu presenterar Ystads konstmuseum JAG ÅNGRAR ALLT! (Leif Eriksson 1939—2019), den hittills största utställningen med Erikssons konst.

Provokationer, humor och utmaningar av den konstnärliga autenticiteten var återkommande teman i Erikssons konstnärskap. Genom sitt förlag Wedgepress & Cheese och arbetet med det omfattande arkivet The Swedish Archive of Artists’ Books (SAAB) blev Leif Eriksson en av pionjärerna för konstformen artists' books, konstnärsgjorda böcker.

Det var på 1970-talet som Eriksson på allvar placerade sig på den svenska konstscenen med grafiska verk där han med approprieringar och ironi kommenterade de ekonomiska intressena på konstmarknaden. För Leif Eriksson var konsten på många vis fri och ingen kunde egentligen hävda ensamrätten till den. Många av hans verk är en ifrågasättande förhandling om upphovsrätten.
 
Curatorer för utställningen är Thomas Millroth och Anders Kjaer.

När:

torsdag 25 januari

Var:

Arrangör

Ystads konstmuseum
tel: 0411-577285
Epost: konstmuseet@ystad.se

Ystads konstmuseum
S:t Knuts Torg
271 42 Ystad

Öppettider

Visning fredag 26 januari kl. 12.30

Öppettider
Tisdag - fredag: 12-17
Lördag - söndag: 12-16

Entréavgift 50 kr
Gratis för barn och unga upp till 19 år
Fri entré fredagar från oktober till mars

Evenemanget har varit
bottom of page