top of page

Konstrundan 2024

Under konstrundan på Österlen har vi på Sköllengården två utställare.

Vi har Jenny Lind med sina vackra akvareller och Tina Thornberg med sin inspirerande fotokonst från Österlen.

Vi serverar även kaffe och fikabröd i vår lounge.
Fotoutställning ”FÖRUNDRAN” på Sköllengården

Följ med på min vandring i vår vackra natur och låt dig FÖRUNDRAS över dess magi. Jag som ställer ut mina foton heter Tina Thornberg och är bosatt permanent här på Österlen, närmare bestämt i Baskemölla och Gyllebo. Mitt främsta livselixir är djur & natur och jag vistas dagligen ute i naturen där jag hämtar kraft och inspiration. Jag har en övertygelse om att naturen är människans bästa medicin och dessutom helt utan några biverkningar. Mitt intresse för fotografering har växt fram under de senaste åren och jag tycker att det är ett fint sätt att bevara och dela med mig av allt vackert som vi omges av.

I samband med min fotoutställning kommer jag att skapa en insamling på Naturskyddsföreningen för att hjälpa till att rädda våra vilda bin. Bina är livsviktiga för vår matproduktion och hela ekosystemet. Men en tredjedel av våra vilda biarter är på väg att försvinna. Gifter, matbrist, ett förändrat landskap och klimatförändringar hotar våra vilda trädgårdsmästare. Det kan få allvarliga konsekvenser för mänskligheten och den biologiska mångfalden. En tredjedel av mina försäljningsintäkter för fotona kommer därför att sättas in till denna insamling för att bidra till att våra vilda bin kan räddas. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

”Om naturen hade en röst skulle den tala om för dig att den inte behöver dig, men att du behöver den

OM UTSTÄLLAREN - JENNY LIND

Under 2024 kommer jag att visa mina akvareller här på fantastiska Sköllengården. Min förhoppning är att min konst ska bli ett positivt inslag i den vackra miljön och att den ska ge tillfällen till reflektion.

OM MIG

Jag heter alltså Jenny Lind, och är född och uppvuxen här på Österlen.

Jag har alltid tyckt om att måla och var aktiv som ung men precis som för många andra kom livet emellan och penseln hamnade på hyllan. Och där låg den fram till en dag för ganska exakt 1,5 år sedan när allting stannade upp, covid-19 hade kommit till Österlen. Helt plötsligt hade jag tid till annat och efter ett inspirerande samtal med en god vän fattade jag åter penseln.

Efter den dagen har måleriet åter en given plats i min vardag och jag målar så fort tillfälle och inspiration infinner sig, och jag blir alldeles varm inombords när jag ser hur färgen flödar över pappret.

I många av mina målningar låter jag slumpen avgöra vad motivet blir och jag tror att kärnan i mitt måleri kan sammanfattas med följande citat.

“Du behöver inte alltid ha en plan. Ibland behöver du bara andas, släppa taget och ha tillit, och se vart det leder dig”. (Okänd).

Jag har medvetet valt att inte namnge mina målningar då jag tycker att det är av stor vikt att du som betraktare själv kan lägga in din tolkning i bilden.

Avslutningsvis önskar jag av hela mitt hjärta att mina målningar ska förmedla en känsla av rofylldhet och att den ska ge tillfälle till reflektion hos dig som betraktare.

När:

från torsdag 28 mars
till lördag 6 april

Var:

Arrangör

Sköllengården
tel: 0414411447
Epost: info@skollengarden.se

Sköllengården
Branteliden 14
27291 Simrishamn

Öppettider

11-16

Evenemanget har varit
bottom of page