top of page

Konstrundan 2024, 29 mars–7 april

Varmt välkommen till den 56:e upplagan av Östra Skånes Konstnärsgrupps konstrunda! Under tio dagar med start på långfredagen öppnar konstnärerna upp sina verkstäder och ateljéer och bjuder in dig som besökare till den plats där konsten skapas. Med 75 deltagande konstnärer har du möjlighet att ta del av utställningar i en mångfald av konstnärliga tekniker och uttryck.

På Tjörnedala konsthall visas samlingsutställningen med ett konstverk vardera av de deltagande konstnärerna. Här kan du med kartan i hand ta del av utställningen, välja ut dina favoriter och sedan planera din runda med konstnärer att besöka.

Kartan med förteckning över konstnärerna finns att hämta på Tjörnedala konsthall och hemma hos konstnärerna men även på samlingsplatser, museer, konsthallar och bibliotek runtom i Skåne. Det finns en digital version att hitta på www.oskg.se.

Under Konstrundan startar även ÖSKGs konstlotteri - en möjlighet att vinna unika konstverk av konstnärer i föreningen. Bland vinsterna finns allt från grafik och måleri till keramik och silversmide. Lotterna kostar 25 kr och säljs på Tjörnedala konsthall och hos konstnärerna under konstrundan samt under hela 2023 på konsthallen.

Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG, och Tjörnedala konsthall är en konstnärsdriven plattform belägen i östra Skåne. Föreningen ÖSKG grundades 1974 utifrån konceptet med Konstrundan och består i dag av 116 yrkesverksamma konstnärer.

Konstrundan pågår 29 mars - 7 april. Öppet helgdagar och lördagar 10-18, vardagar 13-17. Konsthallen och konstnärerna håller samma öppettider.

Entré Konstrundans Samlingsutställning
Entréavgift : 75 kr.
Entré + konstlott: 100 kr
Barn och unga under 18 år fri entré.
Fri entré till konstnärernas ateljéer.

KONSTQUIZ
Under Konstrundan kommer det finnas ett konstquiz för barn och unga. Detta kan man hitta hos alla utställande konstnärer.

För de som deltagit och fyllt i quizet finns ett litet pris att avhämta på konsthallen.

När:

från torsdag 28 mars
till lördag 6 april

Var:

Arrangör

Östra Skånes Konstnärsgrupp
tel: (0)414 260 80
Epost: info@oskg,se

Tjörnedala konsthall
Tjörnedalavägen 40
27294 Simrishamn

Öppettider

Öppet helgdagar och lördagar 10-18
vardagar 13-17
Konsthallen och konstnärerna håller samma öppettider.

Evenemanget har varit
bottom of page