top of page

Konsert med Ensemble Gemma, Glimmingehus

Jungfru Maria är medeltidens mest besjungna och omskrivna kvinna och kallades ofta Vår Fru. I detta program framförs trouvèresånger av den franske 1200-talsmunken Gautier de Coincy (1177-1236) ur hans samling Miracles de Nostre Dame: Vår Frus mirakler.

Sångerna varvas med berättelser om Mariamirakler från svensk medeltid, som exempelvis miraklet om Vår Frus kjortel och miraklet om riddaren och tornerspelet. Miraklerna är hämtade ur det s.k. ’Fornsvenska legendariet’ – en av medeltidens svenska bestsellers som innehåller den tidens populära helgonlegender.

Programmet framförs i lätt regisserad form på sång, blockflöjter, luta, slagverk, sång, harpa, fiddla. Medverkar gör Karin Lagergren, Emelie Roos och Dohyo Sol.

Karin Lagergren är sångerska, pedagog och musikvetare. I synnerhet har hon ägnat sig åtgregoriansk sång, och hon är idag en av Sveriges ledande namn inom detta område - både som utövare och forskare.

Karin framträder som solist, tillsammans med andra musiker, och i synnerhet med sin egen ensemble Gemma, grundad 2006. Hon kombinerar sin frilansverksamhet med verksamhet som docent i musikvetenskap vid Linnéuniversitetet.

Föreställningen ges i borgen stora sal. Biljetter förköps online.

När:

onsdag 14 augusti

Var:

Arrangör

Glimmingehus
tel: 072-7026065
Epost: mats.larsson@raa.se

Glimmingehus
Borgvägen 6
276 56 Hammenhög

Öppettider

Kl 19-20.30.

Evenemanget har varit
bottom of page