top of page

Klimatfestival, Folkets Park i Tomelilla

För ett år sedan bildades Klimatnätverket i Tomelilla - KNIT. Vi är ett partipolitiskt oberoende nätverk och vårt syfte är att informera, påverka, inspirera och uppmuntra till handling för en minskad klimatpåverkan i Tomelilla. Läs gärna mer på www.knit4klimatet.se

Genom framförallt ett bidrag från Tomelilla kommun kommer vi att genomföra en Klimatfestival den 18 maj i Folkets Park Nu börjar programmet ta form och alla är hjärtligt välkomna.

Vi öppnar portarna kl. 10 i Folkets Park med musik och invigningstal. Tiderna nedan är preliminära och kan ändras. Under hela dagen pågår utställning, work-shops, ponnyridning, panelsamtal och olika föredrag. Mat- och fikaservering av bl.a. "Tinas lille Danmark" i Tomelilla. Vi fyller på med fler evenemang och tider när vi vet mer.

Kl. 11 blir det gratis familjeföreställning om två nyfikna rymdfigurer som hamnar på jorden. Föreställningen Planeten ges i samarbete med Tomelilla Riksteaterförening och Lilla vilda teatern i Malmö. Föreställningen är 30 minuter lång och visas i Teaterhallen.

Kl. 13 ett klimatfilosofiskt samtal med ärkebiskop emeritus KG Hammar, journalisten och författaren Anita Goldman och Ylva Lundkvist Fridh, vd för Mikrofonden Sverige.

Kl. 19 konsert med Emil Jensen. Det kommer att bli en föreställning tillsammans med Anna Dager på cello och Hanna Ekström på violin. Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och poesi, allvar och komik, personligt och politiskt. Därför är det extra roligt att just han avslutar klimatfestivalen. OBS! Biljetter till konserten kommer att säljas via Tickster.

När:

fredag 17 maj

Var:

Arrangör

Klimatnätverket i Tomelilla, www.knit4klimatet.se
tel: 0705862532
Epost: info@knit4klimatet.se

Tomelilla Folkets Park
Östergatan 21
27330 Tomelilla

Öppettider

Vi öppnar festivalen kl 10 och stänger efter konserten.

Mer om eventet
Evenemanget har varit
bottom of page