top of page

Hjortar och grodor i Ållskogstrakten

I trakterna väster om Fyledalen finns flera naturreservat med orkideer och många spännande djur. Exakt vad vi fokuserar på denna lördagskväll beror på vädret. Är det varmt och någorlunda stilla besöker vi en undangömd pärla som inte många känner till: Skoghusets Enefälad. Här finns en månghundrahövdad klockgrodepopulation som, om vädret är gynnsamt, bjuder på en fantastisk, klämtande ljudmatta. Ätliga grodor knorrar från dammarna och när det mörknar drar lövgrodorna igång med sin skorrande konsert. Här ser vi även gråhakedopping och med litet tur kanske någon dov- eller kronhjort. Du behöver rulla under ett taggtrådsstängsel och klättra över en stengärdsgård.
Är vädret inte gynnsamt för grodor siktar vi istället på en promenad genom de omväxlande busk-, betes- och skogsmarkerna i Skogshejdans naturreservat. Här kan vi bl.a. få se hjortar, orkideer och kanske vildsvin. På vägen hemåt kör vi sakta genom en del av Fyledalen och spanar efter vilt.
Det finns bara plats att parkera ett par, tre bilar vid exkursmålet så vi kommer vara tvungna att i möjligaste mån samåka – om inte från Simrishamn så åtminstone ifrån en samlingsplats i Fyledalen.
Starttiden 20:00 avser vår avresa från Simrishamn. Hemkomst till Simrishamn strax efter midnatt.
OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN till Björn, 070–2687171, senast torsdag 16 maj.
TA MED handkikare, pannlampa eller ficklampa för att undvika att snubbla i mörkret, fika (i ryggsäck) och fukttåliga skor eller stövlar.

När:

fredag 17 maj

Var:

Arrangör

Österlens Naturskyddsförening
tel:
Epost: osterlen@naturskyddsforeningen.se

Ållskog/Skogshedjan
Ållskog/Skogshedjan
Fyledalen

Öppettider

Lördagen den 18 maj klockan 20.00 från Simrishamn.

Evenemanget har varit
bottom of page