top of page

HANS & GRETA

Vi känner alla till historien om två vilsna syskon som, hungriga och övergivna, hittar till en alldeles speciell plats. Vi vet vem de mötte och vi vet hur det gick till. Men vet vi vad som hände sen? I sommarteatern Hans och Greta får vi följa fortsättningen av den klassiska sagan och se hur allting verkligen slutade.

År senare söker Hans och Greta fortfarande efter en plats att kalla hem. Häxan har tagit dem under sina vingar och tvingar dem till ett liv av lögner, tjuvaktigheter och söta karameller. Men en dag öppnar sig en ny chans. En chans att ta tillbaka det de förtjänar från hertigdömet som ser ner på dem. Väl där presenteras syskonen för en värld de aldrig vågat drömma om och tvingas ifrågasätta allt de förut trodde var sant. Frågan blir då bara - vilken sida kommer Hans och Greta välja? Vem kommer de att stå upp för?

Hans och Greta är en berättelse om att drömma sin väg till nya möjligheter. Om ojämlikhet och murarna det skapar. Om allas lika värde. Allt detta i den stil som har blivit Sommarteaterns signum. Med ett nyskrivet manus, musik av Frida Green och Christoffer Zaar samt konstnärlig ledning av Hilda Ståhl, Anna Ståhl och Hannes Nilsson blir detta en upplevelse utan dess like lämpad för alla i hela familjen, gammal som ung. Välbekant och nyskapande, som alltid på vår scen i Öja.

När:

söndag 7 juli

Var:

Arrangör

Sommarteatern i Ystad
tel: 0706389161
Epost: hannes.nilsson@sommarteaternystad.com

Sommarteaterns Utomhusscen vid Åbergs Trädgård i Öja
Karlshemsvägen 51
271 98 Ystad

Öppettider

Måndag 8/7 18.30

Evenemanget har varit
bottom of page