top of page

Fermentera med Surtanten

Intresset för att odla sin egen mat har exploderat de senaste åren och allt fler vill nu lära sig att ta tillvara säsongens grönsaker genom fermentering.

Under den här föreläsningen möter vi Jenny "Surtanten" Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och konservering. Jenny berättar om den fascinerande fermenteringsprocessen, olika tekniker för att fermentera grönsaker, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Hon visar också rent praktiskt hur det går till så du kan gå direkt hem och sätta igång.

Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare som har förmågan att förklara det komplicerade på ett enkelt och inspirerande vis. Efter föreläsningen signerar Jenny sina böcker; Stora boken om fermentering och Fermentera: Kokboken.

Föranmälan från och med 1 september till malin.jonsson@ystad.se eller 0730–830866.

När:

måndag 25 september

Var:

Arrangör

Ystads bibliotek
tel: 0411-57 72 90
Epost: biblioteket@ystad.se

Svarte bibliotek
Orgelgatan 1
27192 Ystad

Öppettider

Tisdag kl. 19.00-20.00

Evenemanget har varit
bottom of page