top of page

Ensemble Mare Balticum och Lena Alebo

Sveriges natur är fantastisk. Flora, fauna och en artrikedom att vara stolta över, vårda och visa upp – och för 50 år sedan, år 1973, invigdes landets första naturum på Gotland, Öland och Omberg, för att öka förståelsen för skyddad natur. Kom och fira med oss den 26 juli!

Alla programpunkter under dagen är gratis.

Kl. 10 Tonsatt berättarvandring med Lena Alebo och Ensemble Mare Balticum
Hör om rysligheter och roligheter, och mystiska väsen som kan ha haft sin hemvist vid bergets fot i hundratals år! Vi rör oss genom landskapet, genom både ord och ljud. Under vandringen blir det berättelser och minnen från Stenshuvud - allt i samklang med musik av EMB. Vandringen tar ca 1,5 timme, ingen föranmälan.

Kl. 13 Lunchkonsert med Ensemble Mare Balticum
I över 30 år har EMB spelat den tidiga musiken, från ljuva kärlekssånger till dansanta visor. Med stor skicklighet och kärlek framför de historisk musik, från medeltid till renässans, och allt på tidstypiska instrument! Hur kan det ha låtit i trakterna kring Stenshuvud - för länge sedan? På torget framför naturum.

Kl. 14 Sägner under eken med Ensemble Mare Balticum och Nelly Eriksson
Berättelser om jättarna vid berget Stenshuvud, tillsammans med ett fantasifullt ljudlandskap av EMB. Sagor och ljud som förflyttar oss likt en tidsmaskin bakåt genom århundraden! Ca 30 minuter, ingen föranmälan. 

När:

tisdag 25 juli

Var:

Arrangör

naturum Stenshuvud, Stenshuvuds nationalpark
tel: 010 22 42 400
Epost: naturum.stenshuvud@lansstyrelsen.se

naturum Stenshuvud
Stenshuvud nationalpark
277 35 Kivik

Öppettider

Aktiviteter kl. 10, 13 och 14.

Evenemanget har varit
bottom of page