top of page

Awicha berättarkonsert med Khala Uma

Tisdagen den 3 oktober kl 19 00 biljetter 180 kr
Awicha är en berättarkonsert där Khala Uma som tillägnas Awicha -Farmor men som samtidigt är en tillbakablick på 35 års resor mellan Sverige och Bolivia. Föreställningen hade premiär den 19 mars i år på ett fullsatt Palladium i Malmö. I augusti spelads föreställningen i Ladan på Kafe Nyfiket i Rättvik De har också spelat på Bolivias nationaldag i Stockholm inbjudna av Bolivias ambassadör de har också hunnit med att spela på en festival i Frankrike. för andinsk musik. Så här skrev Alva som är ansvarig för konserterna i Rättvik:

”Khala Uma berör med värme och innerlighet, trumman, flöjterna och sången trollbinder när vi i
publiken möter Anderna”

Under pandemiåren 2020–2021 började Khala Uma att kollektivt komponera egen musik i andinsk tradition. Musik som de med stöd av Region Skåne och Kulturrådet spelat in med Jatte Nilsson som producent. Den digitala skivan Awischa släpps n u i två versioner, en med spanska texter och en med svenska.
Navet i Khala Umas musik och arrangemang är sången och olika flöjter, trummor, gitarr och charrango samt stränginstrument såsom mandola. Sångerna framförs på aymara, spanska och svenska, med rytmer från Anderna och med melodier som påverkats av svensk folkmusik såväl som av möten med folkmusiker från andra länder. I Khala Umas nyskrivna musik blåser vindar från den andinska högplatån ihop med den skånska slättens klanger i sången och i Allan Skrobes gitarr- och mandolaspel hörs stråk av balkanmusik.

Medverkande:
Cesar Salazar – panflöjter, kena, trumma, sång
Tania Wayra – sång, fiol, trumma, övriga rytminstrument
Gitte Pålsson – sång, gitarr, charrango
Allan Skrobe – gitarr, mandola, m m

När:

måndag 2 oktober

Var:

Arrangör

Cura Cultura Ystad
tel: 0739354689
Epost: epost@gitte.nu

Biografteatern Scala
Stora Östergatan 12
27134 Ystad

Öppettider

Biljetter kan förbokas på www.kulturcentralen.nu
samt i Världbutiken i Ystad med swish from den 15 september
och en timme innan konsert den 3 okt på Scala.

Evenemanget har varit
bottom of page