top of page

Amadeus på Skillinge Teater

Peter Shaffers frodiga och prisbelönta pjäs Amadeus borrar sig rakt in I mänsklighetens svåra frågor och tar oss på en resa genom avundsjuka, genialitet och rivalitet.

"MISSA INTE AMADEUS PÅ SKILLINGE TEATER - MUSTIGT FRODIGT OCH FÄRGSTARKT"

Pjäsen skildrar de sista åren av Wolfgang Amadeus Mozarts liv som kom att präglas av Antonio Salieri, en äldre tonsättare som drivs av en förödande avundsjuka och som inte står ut med att bevista Mozarts frisläppta och självklara genialitet.

Det är en svindlande uppgörelse med svärtan i skammen och skulden där medelmåttan slutligen “vinner” vilket I sin tur leder till dennes obarmhärtiga undergång. Pjäsen virvlar fram med ett driven berättarglädje full av kontraster, livskraft, kärlek, otrohet, kreativitet och beckmörk svärta.

Scenen på Skillinge Teater fylls med bländande och suggestiv musik, med människor I rörelse, oväntade skeenden och masuqe inspirerad koreografi och vi utlovar en Amadeus ni aldrig tidigare sett.

I anslutning till pjäsen kan man välja att äta på restaurangen eller besöka vår populära Gin Bar. Både restaurang och Gin Bar öppnar 17.00.

När:

onsdag 31 juli

Var:

Arrangör

Skillinge Teater
tel: 0761-640864
Epost: info@skillingeteater.se

Skillinge Teaters stora teaterscen (inomhus)
Möllevångsgatan 9
27660 skillinge

Öppettider

19.00 – 21.30
Stora teaterscenen (Inne)

Juli: To 11, Lö 13, Sö 14, To 18, Sö 21,
Ti 23, To 25, Fr 26, Sö 28, Ti 30
Augusti: To 1, Fr 2, Sö 4, mm...

Evenemanget har varit
bottom of page