top of page

[NEKAD] Pastahelg

Vi bjuder dig på dels en workshop och dels på en ljuvlig middag, för att du, tillsammans med andra, ska lära dig att göra pasta helt för hand. Under workshopen använder vi inga maskiner, utan gör helt handknådad och handkavlad pasta.

Vi startar kl 14.00 på lördagen, med själva pastamakandet. I en grundlig genomgång får vi tillgång till tips och trix för att du själv ska kunna fortsätta göra pasta hemma.

När pastan är på gång börjar vi förbereda maten till själva middagen. Här har Pastahantverket valt ut svenska råvaror för säsongen, blandat med italienska produkter. Med dessa gör vi en för dagen specialkomponerad meny.

Väl så långt kommet är det kanske dags att ta en slurk på ett utvalt vin från Vinlådan som passar bäst till just kvällens rätter. Lite chark, lite ost …

Sedan återstår att äta middagen; alldeles färsk pasta som du själv gjort.

Det blir ett trevligt och intimt sammanhang i en mysig och varm miljö hos Thomas och Lena på Borregården, och tillsammans med mig, Helena på Pastahantverket. Du får med dig massa nya kunskaper om pastamakandet. På kvällen kan du sedan somna i ett av de mysiga rummen.

Intresserad av att lära dig att göra pasta hantverksmässigt här på på Borregården i hjärtat av Österlen?

När:

från fredag 19 april
till lördag 20 april

Var:

Arrangör

Pastahantverket i samarbete med Borregården B&B
tel: 0709-421400
Epost: info@pastahantverket.se

Borregården B&B
Borrestensvägen 9
27635 Borrby

Öppettider

Lördag kl 12:00 till söndag ca kl 12:00

Evenemanget har varit
bottom of page