top of page

"Mormor, Mamma & Jag"

Musikföreställningen ”Mormor, mamma och jag” är ett tragikomiskt fritagningsförsök med djupt allvar, befriande skratt och mycket musik. Går det att göra sig fri från kraven på perfektionism och en diffus känsla av oro och skam som mamma och mormor lämnade efter sig?

”Musiken är den stora styrkan i Eva Hillereds och Daniel Östersjös teaterkonsert om hur tre generationer kvinnor präglat varandra. Det är personligt, allmängiltigt och känsligt” SvD Dan Backman

”Eva Hillereds berättelser är både tankeväckande och medryckande, du tvingas med i helt olika sinnesstämningar, minnesvis, som flyttfåglar som återvänder. Eva Hillered ger oss en sällsynt kraft att själv styra våra givna liv, att besegra brister och inse det sköra i livet och bejaka våra egna styrkor och öka våra självinsikter” Bo Bjelvehammar, författare och litteraturkritiker, tidningen Lira

Eva Hillered grammisnominerad, turnerande artist & låtskrivare med 9 utgivna album, 13 singlar och 4 EP. Hon har blivit hyllad av kritiker genom alla år. ”New me” blev utnämnd till ett av de 7 bästa americana-albumen 2018 tillsammans med First Aid Kit och Willie Nelson. Hon har turnerat i två år med Riksteaterns Cornelis-föreställning ”Ballad på en soptipp” och tidigare skapat flera föreställningar med eget manus och egna låtar.

Daniel Östersjö är en etablerad singer/songwriter och multiinstrumentalist från Älvkarleby, känd för sina tonsättningar av poeter som Elsie Johansson, Stig Dagerman, Kristina Lugn och Guillaume Apollinaire. Han har ett särskilt öra för poesins inneboende melodier och skriver sånger som lyfter fram textens egna kvaliteter. På albumet med Beppe Wolgers sånger från Vattudalen ger han röst åt ädre generationers berättelser och som Tierps kommuns kulturstipendiat jobbar han nu i samma anda och gör sånger av tierpsbornas historier.

Publikröster:
”Så berörd på alla vis av den här generösa föreställningen där vi fick ta del av Evas fantastiska texter, underbara melodier och humor”
”En föreställning som lever vidare inom en…..Sjukt bra musik”
”En sån mogen, rak och ärlig föreställning, mer sånt till folket”

Läs mer om Eva:
https://www.evahillered.se/

När:

fredag 26 juli

Var:

Arrangör

Petra Produktioner
tel: 073-3783227
Epost: info@stenaberga.se

Stenaberga Gård
Sandvångsvägen 89
272 94 Simrishamn

Öppettider

Lördag 27 juli kl. 19.00
Pris: 250 kr
Plats: Stenaberga Gård, Gladsax
Bokning och info: stenaberga.se 0733783227
Längd: 2 timmar inkl. paus
Köp kaffe i pausen eller ta med själva det ni vill förtära

Mer om eventet
Evenemanget har varit
bottom of page