top of page

Utan musik vore livet ett misstag!

I sommar firar Ribbingsberg 10 år som konsertarrangör med 7 stämningsfulla musikkvällar, och inleder med skådespelaren Etienne Glaser och konsertpianist Maria Rostotsky som var de första artister som framträdde i konsertladan sommaren 2013.
Den 28 juni bjuder de på ett roligt och överraskande program kring den musikälskande filosofen Friedrich Nietzsche, som högaktade Wagner och älskade Bizets Carmen (vilket skulle visa sig vara en omöjlig kombination), drömde om att bli kompositör, och hävdade att "utan musik vore livet ett misstag"
Etienne Glaser läser ur Nietzsches brev, och Maria Rostotsky spelar Nietzsches favoritmusik och en komposition av filosofen själv.

Bokning på hemsidan:

http://www.ribbingsberg.com

Entré 250:-
Medlem i Ribbingsbergs Kulturförening 220:-

Info om hur du blir medlem finns på hemsidan www.ribbingsberg.com

Dörrarna öppnas kl 18.00, servering öppen före konserten med kaffe och alkoholfria alternativ,
och i pausen även med öl och vin

Konstutställning med måleri av Mats Ceder.

Kommande konserter:

1 JULI KL 19 – FRANSK ESPRI OCH SJÄLFULLHET
Anton Lasine, violin och Julia Sigova, piano, två framstående solister och kammarmusiker möts i ett stämningsfullt och virtuost program med musik av Claude Debussy, Francis Poulenc och Camille Saint-Saëns.


8 JULI KL 19 – POETISK MUSIK OM KVÄLLEN
Elise Einarsdotter, piano, Lisa Långbacka, accordeon, och Olle Steinholtz, bas, tar oss med genom skiftande musikaliska landskap med drömska ballader och skönt sväng i musik av bl.a. Piazzolla och Sergej Rachmaninov.


16 JULI KL 19 – SMEKSAM JAZZ MED DOFT AV FOLKVISA
Österlens Vindkraft, som består av de tre saxofonisterna Annakarin Bunnel, Anna Hedar och Peter Vilgotsson, spelar ljuva klassiker av jazzlegenden Lars Gullin.


19 JULI KL 19 – MONBIJOUKVARTETTEN
Den lysande unga stråkkvartetten från Malmö som vann den prestigefulla kammarmusiktävlingen Ung och Lovande i maj i år, spelar musik av Mendelssohn, Szymanowski, och Malmötonsättaren Hanna Blomberg,


22 JULI KL 19 – FÖR KÄRLEKENS SKULL - Singalong
Musikaldrottningen Monica Einarson, också känd som röstcoach i Fame Factory, fyller ladan med sång tillsammans med Boel Adler och Christian Einarson, piano, och publiken får också sjunga med i populära favoriter.

30 JULI KL 19 – EN KVÄLL MED DE STORA MÄSTARNA
Hans Pålsson, en av våra skickligaste och mest älskade pianister, gästar oss igen med gripande tolkningar av Bach, Mozart, Schubert och Beethoven.

Varmt välkommen till Ribbingsberg!

När:

tisdag 27 juni

Var:

Arrangör

Ribbingsbergs Kulturförening
tel: 0708-707623
Epost: kontakt@ribbingsberg.com

Ribbingsberg Konsert och Galleri
Gärsnäsvägen 8
27291 Simrishamn

Öppettider

19-21 inklusive paus
Dörrarna öppnas kl 18

Evenemanget har varit
bottom of page