top of page

Cosmic Museum – SE/EN/DE/DK – Juli/Aug

See English/German introduction here: www.cosmicmuseum.nu

På utställningen ”Fönster mot evigheten” kan besökaren för en stund förflytta sig från den nuvarande livlösa materiella världsbilden upp till den eviga livshorisonten, så som Martinus (1890-1981) spontant och oväntat upplevde det i Köpenhamn i påsken 1921.

Utan förkunskap eller utbildning ritade Martinus dessa ”kosmiska symboler” för att förmedla sin pågående upplevelse. Symbolerna visar vad Martinus såg. Han upplevde, att vi alla utan undantag är eviga varelser, som föds in i en ny kropp när den gamla har blivit för sliten eller ”dödas”. Han såg ödets trådar från liv till liv, och hur smärta och lidande över tid förvandlas till empati och kärlek. Vi utvecklas från djur till människor.

Han såg – till sin förvåning – hur detta även gäller nationernas öde. Han såg den bristande logik bakom alla krig och konflikt. Utan förståelse av karma- och förlåtelsesprincipen finns bara ”den starkares rätt”, alltså moralen i djurriket. I ljuset av reinkarnation ser det helt annorlunda ut. På symbolerna ser vi även principen bakom livet i mikro- och makrokosmos. Vi ser hur reinkarnationen går till – nu och i framtiden. Utvecklingen står inte stilla.

Välkommen!

Det är gratis entré

När:

från onsdag 10 juli
till fredag 12 juli

Var:

Arrangör

Nahid Nordin och Sören Jensen
tel: 0704961059
Epost: vindue@cosmicmuseum.nu

Cosmic museum
Glemmingevägen 20 - Vita huset brevid handlarn
27174 Glemmingebro

Öppettider

Juli/Aug 2024:

Lördagar (Sat) 11-15
Söndagar (Sun) 11-15

ALSO OPEN WHEN SIGN IS OUT

Else call: +46070496105 to open

Gratis entré - museet är nonprofit

Evenemanget har varit
bottom of page