Mer om Film

Dyk in i filmens värld! Lär dig om filmproduktion, utforska filmplatserna på egen hand eller boka en guidning till fots, med buss eller veteranbrandbil.

FILM-APPAR

Ta hjälp av gratisapparna Wallander och Walk of Film. Med dem kan du på egen hand uppleva spännande platser från filmerna och böckerna. Läs mer om de olika apparna här!

WALLANDERGUIDNINGAR

Ladda ner eller hämta broschyrmaterial och gör en egen utflykt, eller följ med på en guidad promenad. Ta en Wallandertur med Frivillige Bergningscorpsens öppna veteranbrandbil eller boka plats på bussturen Wallander i landskapet. För den riktigt Wallanderbitne finns en särskild hemsida med utförlig information och karta.

Fler än trettio Wallanderfilmer har spelats in i Ystad, både på svenska och engelska. Och fler är på gång. Kom, låt oss visa dig var Wallander bor, lever och jobbar.

HASSE & TAGE-MUSEET

Världens minsta filmmuseum ligger i Tomelilla, är 15 kvadratmeter stort och rymmer åtta personer åt gången. Det är fullproppat med roliga överraskningar och information om Hasse & Tages produktioner. Missa inte Svenska Ord Rundan, en guidad busstur till inspelningsplatser längs slingrande vägar – med Hans Alfredsons berättarröst.

CINETEKET

Lär dig allt om filmproduktion och gör egna animationer. Se samlingen med Wallanderrekvisita och fotoutställningen om tv-serien "Bron" På Cineteket i Ystad ges också spännande rundturer i Ystad Studios, där många stora filmer spelats in. Filmkul för alla åldrar! Du kan hålla dig uppdaterad om Cineteket, http://www.ystad.se/cineteket 

Titta gärna på en filmsekvens på filmer som är inspelade i regionen. http://youtu.be/c76xdUoPcis