Cykla i Ystad och på Österlen

Upplev Österlen på cykel!

Det absolut trivsammaste sättet att ta sig runt på i vårt område är att göra det på cykel. En av områdets många fördelar är att byarna ligger tätt liksom de små fiskelägena längs kusten. Susa fram på små och slingrande cykelvänliga vägar och leder, långt från högtrafikerade vägar. Sevärdheter, caféer och restauranger är belägna nära lederna. Du kommer närmre naturen. Du kanske hittar ditt egna smultronställe?! Området kännetecknas av det öppna landskapet med äppelodlingar, gyllene rapsfält och vida ängar, ljuset över havet och pittoreska fiskelägen.

Här kan du få  tips på olika cykelupplevelser som guidade mountainbiketurer och dressincykling samt få tips på cykeluthyrare om du inte har egen cykel.

Vi kan tipsa dig om utflyktsmål och intressanta cykelturer. Karta över området med sevärdheter och cykelvänliga vägar finns att hämta hos oss. 

Cykla på våra leder!

Sydostleden är en 27 mil och nästintill bilfri cykelled som sträcker sig mellan Simrishamn och Växjö. Från Simrishamn med omväxlande landskap till Åhus. Genom Kristanstads Vattenrike till Mörrum. Vidare mot Åsnen i Tingsryd och genom de djupa skogarna till Växjö. 

Den nyligen invigda Sydkustleden binder nu samman Kattegattleden med Sydostleden. 6 etapper och totalt 260 km cykelled från Simrishamn till Helsingborg. Simrishamn-Ystad -Trelleborg-Skanör & Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg.