Stort & Smått för Liten & Stor

Foto: Lotta Sala

VICTOR

Här badar man. Visst, det finns massor av saker att se och uppleva, men jag tänker sola. Helst där det är mycket folk och det händer något. Lite beachvolley kanske? Och så har jag lovat Noa att följa med till Tosselilla för att åka långa vattenrutschbanan, 170 meter! Där finns ju en del annat också, så det blir en heldag.

Christinehofs slott ska visst vara öppet så dit vill jag åka. Och så vill jag kolla utsikten på Stenshuvud.

Det går visst fisketurer ut från Skillinge, Kåseberga och Ystad, så jag tänkte följa med och försöka dra upp en torsk. 

MATILDA

Hällristningar, forntidens Facebook, är riktigt spännande, så jag vill se Järrestadsristningarna mellan Gladsax och Järrestad och Yxornas Häll i Simrislund men också Kiviksgraven från bronsåldern och mystiska Ales stenar.

Sedan skulle jag så klart vilja testa skärmflygning med instruktör vid Hammars Backar vid Kåseberga. Det lär vara kanonförutsättningar just där.

En god fika vill jag gärna ha. Någon sa att Sveriges bästa fik finns här, det vill jag testa.

NOA

Jag vill åka till Autoseum, i Simrishamn, det där museet med gamla bilar och motorcyklar. Morfar har berättat för mig om Ronnie Peterson, och några av hans bilar finns på Autoseum. Dem vill jag se!

På medeltidsborgen Glimmingehus har de massor av spännande saker som jag skulle vilja göra; spökhistoriekvällar, riddarspel och prova på-dagar för att uppleva hur folk levde på den tiden.

Dessutom har jag anmält mig till ett djurparksläger på Ystad Djurpark, där jag ska få prova på att vara djurvårdare. Jag längtar verkligen efter att få se lemurerna, surikaterna, kamelerna och silkesaporna.

 

Hoppas att ni får glädje av våra tips! Hälsningar från oss, läs gärna mer!